TIMIŞOARA. Proiectul de realizare a unui incinerator de deşeuri este sabotat de firmele care vor să participe la licitaţie.
Sunt iritat să văd că un proiect important, care ar contribui la reducerea preţului caloriei, nu poate înainta. S-ar putea să fie interese ale unora sau ale altora, nu ştiu. Caietul de sarcini pentru contractarea execuţiei este postat pe SEAB de 180 de zile, atunci a început procedura de licitaţie. Am prelungit termenele, deja am ajuns să îmi pun întrebarea dacă nu cumva acest proiect este sabotat. Legea prevede un termen de 52 de zile în care caietul este pe SEAB şi pot fi depuse oferte. Am înţeles diversele solicitări de la diverse firme, a mai cerut o firmă prelungirea termenului. Este vorba despre mai multe firme, dar unele dintre ele se şi repetă, spune primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Incineratorul va lucra cu deşeuri compostate, care vor fi arse, tot ce are capacitate calorică şi prin ardere poate produce energie. Prin ardere se va genera energie electrică şi prin cogenerare se va produce energie termică. Banii obţinuţi prin vânzarea energiei electrice se vor plăti ca subvenţie la energia termică. Investiţia se ridică la 75 de milioane de euro – jumătate de an pentru proiectare şi un an şi jumătate execuţie.
TIMIŞOARA. Proiectul de realizare a unui incinerator de deşeuri este sabotat de firmele care vor să participe la licitaţie.
Sunt iritat să văd că un proiect important, care ar contribui la reducerea preţului caloriei, nu poate înainta. S-ar putea să fie interese ale unora sau ale altora, nu ştiu. Caietul de sarcini pentru contractarea execuţiei este postat pe SEAB de 180 de zile, atunci a început procedura de licitaţie. Am prelungit termenele, deja am ajuns să îmi pun întrebarea dacă nu cumva acest proiect este sabotat. Legea prevede un termen de 52 de zile în care caietul este pe SEAB şi pot fi depuse oferte. Am