Compania de Apă Arieș a prezentat astăzi stadiul proiectului regional de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare, în valoare de 79,9 milioane de euro.
Finanţarea lucrărilor este realizată pe de o parte, dintr-o subvenţie asigurată de Uniunea Europeană şi pe de altă parte, dintr-un credit bancar angajat de SC CAA SA, precum şi de la Bugetul de Stat si Bugetul Local al municipiului Turda.
Potrivit directorului general al Companiei de Apă Arieș, Alexandru Sabău, lucrările sunt finalizate în proporție de 98-99%, în acest moment au început probele tehnologice la stația de epurare din Câmpia Turzii.
"Au început probele, la rece, la cald, folosind utilaje de putere mai mică, asta până s-a obținut de la Electrica Cluj avizul de racordare a noului post trafo, v-a trebui făcută o adaptare acolo…Stația de epurare se ridică la standardele europene, cerute de directivele europene pe domeniul apelor uzate. O mare parte din energia consumată acolo va fi produsă și de biogazul rezultat în urma procesului tehnologic. Din această cauză probele tehnologice durează, la ieșirea spre Arieș vom face și un mic lac pentru a demonstra calitatea apei rezultate", transmite managerul de proiect, Traian Giurgiu.
Această investiţie va avea ca finalitate alinierea la cerinţele impuse de Uniunea Europeană privind protecţia mediului.
STAŢIA DE EPURARE este un obiectiv de 72 milioane de lei din cadrul „Proiectului european de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din Turda, Câmpia Turzii şi comunele arondate”.
Reprezentanţii Companiei de Apă susţin că datorită investiţiei, calitatea apei potabile în municipiul Câmpia Turzii va creşte.
O galerie foto de la conferinţa de presă puteţi vizualiza pe pagina noastră de Facebook, dând click AICI.
Compania de Apă Arieș a prezentat astăzi stadiul proiectului