Premierul Victor Ponta a salutat decizia de ieri, a Comitetului pentru Afaceri Politice şi Democraţie din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliul Europei (APCE), luată cu unanimitate, de a nu da curs propunerii formulate în anul 2012 privind introducerea unei moţiuni pe tema funcţionării instituţiilor democratice din România.
“Această decizie este o recunoaştere clară a evoluţiilor politice pozitive din România şi a implementării şi respectării de către autorităţile române a principiilor democratice şi ale statului de drept. Primul-ministru consideră că la aceasta decizie au contribuit toţi membrii delegaţiei române la APCE, indiferent de apartenenţa politică a acestora, prin solidaritatea arătată cu acest prilej”, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis Curierului Naţional.
Această decizie vine şi ca urmare vizitei efectuate miercuri la Strasbourg de premierul Victor Ponta, împreună cu o delegaţie din care au făcut parte preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul de externe Titus Corlăţean, consilierul primului-ministru Gyorgy Frunda, ocazie cu care au fost prezentate pe larg evoluţiile politice din România şi proiectele de cooperare ale României cu organizaţia de la Strasbourg. Premierul Victor Ponta a salutat decizia de ieri, a Comitetului pentru Afaceri Politice şi Democraţie din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliul Europei (APCE), luată cu unanimitate, de a nu da curs propunerii formulate în anul 2012 privind introducerea unei moţiuni pe tema funcţionării instituţiilor democratice din România.
“Această decizie este o recunoaştere clară a evoluţiilor politice pozitive din România şi a implementării şi respectării de către autorităţile române a principiilor democratice şi ale statului de drept. Primul-ministru consideră că la aceasta decizie au contribuit toţi membrii delegaţiei române la APCE, indiferent de apartenenţ