Secretul rezolvării unei crime este să fii mereu cu un pas înainte
Camera groazei este un roman spectaculos. Este primul dintr-o serie care are şanse să devină cea mai îndrăgită din literatura scandinavă. În centrul romanului se află Departamentul Q, locul unde se investighează cele mai vechi crime nerezolvate, condus de leneşul, oarecum excentricul, dar foarte intuitivul detectiv Carl Mørck şi care e populat în întregime de personaje misterioase şi ciudate.
Cărţile scriitorului s-au vândut în 36 de ţări, iar în Germania acesta s-a bucurat de un real succes devenind cel mai popular scriitor al anului 2012, cu 5 titluri aflate pe lista cu cele mai bune 10 cărţi thriller vândute de pe Amazon în acelaşi an. Romanele sale au ajuns să fie bestseller-uri în Austria, Norvegia, Islanda, au câştigat numeroase premii şi au făcut parte dintre cele mai citite cărţi promovate de prestigioasa publicaţie The New York Times.
Prolog
Ea îşi trecu vârfurile degetelor pe pereţii netezi până când îi dădu sângele şi lovi cu pumnii în ferestrele groase până în clipa în care nu-şi mai simţi mâinile. De cel puţin zece ori orbecăise spre uşa din oţel şi îşi înfipsese unghiile în crăpătură încercând să o deschidă, însă aceasta nici măcar nu se clinti, iar marginea ei era tăioasă.
Într-un târziu, când unghiile începură să i se desprindă din carne, căzu pe spate, pe podeaua rece ca gheaţa, cu respiraţia întretăiată.
Rămase aşa o vreme şi privi în întunericul ameţitor, cu ochii larg deschişi şi cu inima bătându-i să-i sară din piept. Apoi ţipă. Ţipă până când urechile începură să-i ţiuie, iar vocea-i cedă.
Atunci îşi lăsă capul pe spate şi simţi din nou aerul proaspăt ce venea din tavan. Poate că ar putea sări până acolo dacă îşi lua avânt şi apoi să se agaţe de ceva. Poate atunci s-ar întâmpla ceva. Da, erau şanse ca nenorociţii de afară să i