Campania “Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor!”, iniţiată de Poliţia Română şi lansată în luna octombrie 2012 la nivel naţional, desfăşurată şi în judeţul Satu Mare a ajuns la final. Peste 2.100 de persoane din judeţ au fost implicate în desfăşurarea acestei campanii.
Scopul acestei campanii a fost reducerea riscului de implicare a elevilor de liceu în acte de violenţă, în special, şi în acte infracţionale, în general. Publicul ţintă a fost stabilit la nivelul elevilor de liceu, cu vârste cuprinse între 15-17 ani.
În judeţul Satu Mare, campania a fost lansată oficial în 5 noiembrie 2012, la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”. Pe parcursul celor 5 luni, în care s-au desfăşurat efectiv activităţile preventive din campania “Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor!”, s-a reuşit atingerea unor cifre record pentru o campanie desfăşurată la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, precizează un comunicat al IPJ Satu Mare. Astfel, poliţiştii sătmăreni au organizat acţiuni de prevenire în 17 unităţi de învăţământ, adică 12 licee şi 5 şcoli gimnaziale, în şase unităţi de ocrotire a copilului, şi anume două centre de plasament (Satu Mare şi Halmeu) şi patru case de tip familial (Tăşnad, Răteşti, Borleşti şi Oar), fiind organizate 51 de activităţi specifice cu 64 de clase de elevi.
Beneficiari direcţi ai acestei campanii au fost 2.133 de persoane din care 2.011 elevi, 92 de copii instituţionalizaţi, 101 cadre didactice şi 21 de angajaţi ai unităţilor de ocrotire. Activităţile de prevenire au fost desfăşurate în aproape toate oraşele din judeţ ( Satu Mare, Carei, Tăşnad, Livada, Ardud), precum şi în mediul rural, în case de tip familial ( Halmeu, Răteşti, Borleşti şi Oar).
Întrucât prevenirea delinc-venţei juvenile este o prioritate permanentă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, campania “Nu lăsa vi