YouTube în limba română, începând din 25 aprilie 2013. România devine astfel cea de-a 54-a ţară din lume cu platformă video în limba naţională. Principalii beneficiari sunt artiştii români, care vor ieşi mult mai bine în evidenţă.
România are o nouă poartă spre lume, prin care se poate face cunoscută. Fie că e vorba de artişti sau de diverse companii, mai ales cele de publicitate, toţi vor putea fi găsiţi, de acum încolo, mult mai uşor, datorită noii platforme YouTube România, născută în urma unui parteneriat cu Google. Totul e ca artiştii sau companiile să aibă nişte clipuri inovatoare, şi imaginea lor se va răspândi, ca fulgerul, în lume. “Numeroşi membri ai comunităţii globale YouTube deja vizionează conţinut românesc. Lansarea versiunii locale a YouTube va deschide noi oportunităţi pentru creatorii talentaţi din ţară, aceştia vor putea fi descoperiţi mai uşor, atât în România, cât şi de oriunde în lume”, a declarat, în cadrul conferinţei de lansare a YouTube România, Dan Bulucea, director de ţară al Google. Mai mici sau mai mari, producătorii de conţinut vor avea şansa, prin videoclipurile încărcate, să câştige şi bani.
Acord de licenţiere cu reprezentanţii artiştilor români
Muzicienii şi compozitorii români vor putea să obţină venituri din vizualizarea videoclipurilor lor de pe platforma video, după ce a fost stabilit un acord de licenţiere între YouTube şi reprezentanţii artiştilor noştri - Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor, Asociaţia pentru Drepturi de Autor şi UCMR-ADA. La rândul lor, o serie de case de discuri româneşti, dar şi Televiziunea Naţională, au anunţat că vor publica pe YouTube conţinutul propriilor lor producţii.
1.700 de ani, pentru toate videoclipurile de pe YouTube
Dacă e să ne referim la YouTube ca fenomen planetar, atunci trebuie spus că persoana care ar dori să vizioneze toate videoclipurile postate de-a l