Atitudinea abuzivă și lipsa de transparență în exercitarea atribuțiilor fostei conduceri a CCIA Arad au fost factorii care au determinat colegiul de conducere să decidă, cu respectarea prevederilor Statutului CCIA, în data de 25 martie, revocarea președintelui Nicolae Băcanu și numirea unei conduceri interimare. Președinte interimar a fost ales Gheorghe Seculici, fost vicepreședinte. Conform Statutului CCIA, colegiul de conducere este forul statutar care are dreptul să revoce președintele, în condițiile în care tot acest organism l-a ales. Fostul președinte, Nicolae Băcanu, a formulat mai multe acțiuni în instanță, unde și-a susținut punctul de vedere.
Instanțele judecătorești au respins atât cererea prin care Nicolae Băcanu a solicitat suspendarea deciziei colegiului de conducere nr. 72/25.03.2013, prin care a fost revocat (Sentința civilă nr. 1283/27.03.2013 a Tribunalului Arad), cât și cererea prin care acesta a solicitat evacuarea actualei conduceri interimare din sediul CCIA și asigurarea pentru domnia sa a posibilității de a-și exercita funcția de președinte, din care a fost revocat (Sentința civilă nr. 3312/2013 a Judecătoriei Arad). Ca urmare a hotărârilor instanței, Băcanu rămâne membru al Camerei și membru al colegiului de conducere, efectele revocării sale din funcția de președinte rămânând în vigoare.
Audit cu surprize la Camera de Comerț
Încă din momentul preluării atribuțiilor, noua conducere interimară a dorit să readucă transparența în activitatea Camerei și să facă o radiografie a situației actuale reale a CCIA Arad, dispunând efectuarea unui audit. Auditul a fost necesar deoarece, în ultimii doi ani, Nicolae Băcanu a refuzat să facă descărcarea bugetară anuală și să convoace adunarea generală a membrilor CCIA, unde trebuia prezentat și raportul comisiei de cenzori a CCIA. În momentul preluării conducerii acestei instituții de c