Posibila insolvență a Blue Air nu va afecta clienții
Românii care au cumpărat bilete pe rutele Blue Air pot sta liniştiţi. Orarul de zbor nu va fi modificat, indiferent de rezultatul negocierilor cu investitorul strategic.
Ştirile privind problemele financiare ale companiei aeriene Blue Air i-au făcut pe mulţi români să se întrebe cât de sigure mai sunt zborurile cu avioanele acesteia. Potrivit reprezentanţilor companiei, zborurile se desfăşoară în prezent conform orarului, iar clienţii nu au fost în niciun fel prejudiciaţi. Întârzierile accidentale sunt normale, iar astfel de evenimente apar în programul aeronavelor aparţinând tuturor companiilor aeriene.
Pentru a recupera o parte din pierderile Blue Air, administratorul desemnat de magistraţi a scos compania la vânzare, în speranţa că va fi găsit în cel mult două luni un investitor care ar putea prelua toate activele şi datoriile operatorului low-cost. Până pe 20 aprilie, termenul limită pentru depunerea ofertelor, s-au primit "9 scrisori de intenţie, din care 2 de la companii româneşti, una din Emiratele Arabe Unite şi una din Grecia, Elveţia, Italia, Belgia, ţări din Asia", au declarat pentru EVZ surse din companie.
Dacă nu se va ajunge la un acord cu unul din ofertanţi, Blue Air poate intra în insolvenţă, mai spun aceleaşi surse. Practic, "nu există cel care să dea direcţia", astfel că este foarte greu ca firma să "aibă o strategie coerentă", Nelu Iordache, patronul firmei, fiind în închisoare. Termenul final pentru depunerea ofertelor ar putea fi 20 mai.
Avioanele zboară!
Blue Air a încheiat anul 2011 cu afaceri de 575,5 milioane lei şi pierderi de 48,5 milioane lei. Datoriile companiei se ridicau la 393,8 milioane lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.
Andrei Cionca, fondatorul casei de insolvenţă Transilvania, care a preluat administrarea Blue Air, spune că nu există