Are o siluetă de invidiat. Cu toate acestea, nu ţine diete şi mănâncă tot ce-i pofteşte sufletul. Iar „sufletul” ei este, de fapt, foarte pofticios. Îi place să guste din toate şi ar fi chiar greu să nu o facă, în condiţiile în care găteşte nişte bucate senzaţionale.
Prezentatoarea Observatorului de la Antena 1, Anca Rusu, este de mică pasionată de gătit. Avea 8 ani când a făcut primele clătite şi chiar i-au ieşit. De atunci s-a specializat şi a ajuns chiar să-şi facă un blog cu reţete personale, „printesapolonic.ro".
„Am mai multe categorii de reţete. Sunt cele moştenite de la mama şi de la bunica, tradiţionale sau inventate. Acestea sunt reţetele de suflet ale copilăriei mele. Apoi sunt reţetele din căţile cu care sunt aprovizionată. Şi, nu în ultimul rând, sunt cele inventate de mine, în funcţie de sezon şi de inspiraţie. La gătitul de zi cu zi, le prefer pe cele simple, rapide şi cât mai puţin procesate termic", spune Anca.
A mâncat “pacheţele de primăvară” cu sos de merişoare
Pe cât de mult îi place să gătească, tot atât îi place să mănânce.
„Sunt o pofticioasă. Chiar gurmandă, aş putea spune. Îmi place să mănânc încet, să savurez, să gust din toate. Norocul ei este că nu mănâncă mult, e adepta alimentaţiei sănătoase, nu face excese şi nu e pasionată de dulciuri. „Între o friptură de vită şi un profiterol, aleg friptura. Nu beau cafea, dar ceaiul de dimineaţă e sfânt. Prefer alimentaţia sănătoasă, dar nedusă la extremă, adică mai ajung şi la fast-food. Dacă e puţin, nu-ţi face rău. Diete nu am ţinut niciodată. Sunt slăbuţă genetic, dar sunt şi echilibrată în alimentaţie, nu fac excese", explică vedeta.
E ambasadoarea merişoarelor în România
Anca Rusu a fost numită recent ambasadoarea merişoarelor americane în România, funcţie care, spune ea, o onorează.
„Alimentele trebuie să n