Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, sâmbătă, mai multe proiecte prin care Baia Griviţa urmează să intre în restaurare, iar puţurile de apă din parcurile Herăstrău, Cişmigiu şi Drumul Taberei. Sorin Oprescu a explicat că se consumă prea multă apă pentru irigarea parcurilor.
Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) va aloca aproape 700.000 de euro pentru lucrări de consolidare şi restaurare a Băii Griviţa, singura baie publică din Capitală, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, sâmbătă, de consilierii municipali.Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în şedinţa de sâmbătă, valoarea totală a investiţiei este de 697.373 de euro, banii urmând să fie asiguraţi din bugetul municipalităţii. Lucrările urmează să fie finalizate în teremen de 11 luni de la începere.
De asemenea, tot sâmbătă, consilierii au aprobat trei proiecte prin care urmează a fi reabilitate puţurile de apă din parcurile Drumul Taberei, Herăstrău şi Cişmigiu. Investiţia totală va fi aproximativ 220 de mii de lei. termenul de execuţie va fi de patru luni pentru cele din parcurile Drumul TAberei şi Cişmigiu, şi de două luni pentru cele din Herăstrău.
Restaurarea singurei băi publice din Bucureşti
Baia Griviţa se află în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. Primaria Capitalei a mai avut în vedere restaurarea obiectivului, în februarie 2012, însă proiectul a fost respins de consilierii municipali.
„Din relatările referitoare la construcţia ce adăposteşte Baia Griviţa rezultă că imobilul a fost puternic afectat de cutremurele din anii 1940 şi 1977, în prezent neexistând date din care să reiasă cum şi în ce masură s-a produs acest lucru şi prin ce metode fost consolidată“, se arată în expunerea de motive a proiectului.
Potrivit documentului citat, starea ansamblului băii este des