Se întinde pe o suprafaţă de 7 hectare, cântăreşte 5 tone şi este cel mai mare steag din lume. Drapelul record este în sfârşit gata după peste 20 de zile de muncă intensă, emoţii mari şi stres. Croitoresele de la Fabrica de Steaguri sunt mândre de munca lor. Acum, se fac ultimele pregătiri pentru ziua cea mare, când România va intra în Cartea Recordurilor.
Emoţiile pentru realizarea celui mai mare steag din lume au fost mari încă de la prima cusătură.
Croitoresele de la Fabrica de Steaguri au fost încântate. Când au auzit cât de mare va fi drapelul nu le-a venit să creadă. Adrian Dragomir face steaguri de patru ani, însă niciodată nu a intrat într-un proiect de o asemenea amploare.
Prin mâinile croitoreselor de la Fabrica de Steaguri au trecut pe rând materialul albastru, cel galben şi cel roşu. S-a muncit intens, uneori chiar şi 16 ore pe zi, inclusiv în weekend-uri. Totul trebuia să iasă perfect. Au muncit în echipă şi au reuşit să termine de croit steagul, în timp record.
Apoi, bucăţile mari de pânză au fost împachetate şi pregătite pentru transport. Munca cea grea era abia la început.
O mică armată de oameni de la Fabrica de Steaguri a muncit mai mult de două zile la asamblarea celor trei bucăţi de material. Şi pentru că materialul este foarte fin, orice eroare putea compromite proiectul.
După atâta muncă, angajaţii sunt nerăbdători să vadă rezultatul muncii lor.
Drapelul este în sfârşit gata, iar acum se fac ultimele pregătiri pentru ziua cea mare. Astfel, Antena 3, cu ajutorul celor de la Fabrica de Steaguri, face un cadou românilor, în semn de respect şi preţuire. Iniţiativa de a face cel mai mare steag din lume vine în urma campaniei de anul trecut, Pe tricolor e scris unire. Atunci, Antena 3 a readus drapelul în casele românilor.
Cite