Transportul cu telegondola in Capitală poate deveni realitate. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, sâmbătă, participarea Capitalei la un proiect cu fonduri europene ce presupune realizarea unui sistem de transport suspendat, cu telecabine.
"Este o hotărâre a Uniunii Europene prin care s-a ajuns la concluzia că acest lucru ar rezolva multe probleme şi pentru acest lucru există o finanţare mare. Hai să încercăm să vedem ce se întâmplă. Dacă vom putea să o facem, încă nu se ştie unde. Ar putea să se întâmple maxim două lucruri: unul ar fi că o să se plimbe numai politicienii, să ajungă mai repede la serviciu, iar cel de-al doilea că se vor plimba curajoşii", a spus primarul general, Sorin Oprescu. Proiectul pilot are în vedere un traseu pe o distanţă de maxim 10 kilometri. Cabinele vor putea să transporte cel mult patru persoane sau un scaun cu rotile şi o persoană, maxim două. Greutatea maximă ce va putea fi transportată este de 400 de kilograme, viteza medie de transport, de 50 de kilometri pe oră, iar numărul maxim al călătorilor transportaţi pe oră, pe fiecare direcţie de mers - de aproximativ 5.000 de persoane.
Astfel, Bucureştiul poate aplica pentru fonduri europene în vederea realizării unui sistem de transport suspendat, ce are capacitatea să transfere un mare număr de călători în interiorul şi împrejurul oraşului, potrivit hotărârii adoptate sâmbătă de CGMB. De asemenea, tot în şedinţa de sâmbătă, s-a hotărât că Primăria Municipiului Bucureşti va aloca peste 80 de milioane de euro pentru construirea unei săli multifuncţionale în Complexul Sportiv "Lia Manoliu, lucrările urmând să dureze doi ani.
Transportul cu telegondola in Capitală poate deveni realitate. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, sâmbătă, participarea Capitalei la un proiect cu fonduri europene ce presupune