Duminică, 28 aprilie, ora 13.00, la TVR 2, echipa emisiunii „Pescar hoinar” a pregătit ediţii speciale pentru Duminica Floriilor şi pentru Sfintele Sărbători de Paşti.
Eugen Roibu şi Victor Ţăruş le dau întâlnire telespectatorilor duminică, 28 aprilie, de la ora 13.00, la o ediţie specială a emisiunii, în care vor fi prezentate câteva reţete pescăreşti potrivite pentru această zi.
Pentru că de Florii este ultima dezlegare la peşte din lungul post al Paştelui, ne vom bucura împreună cu pescarii hoinari de alintul pescăresc la care ne dă dreptul datina creştină. Îi vom urmări la pescuitul tradiţional al scrumbiei de Dunăre, iar după aceea vom afla câteva reţete culinare de inspiraţie lipovenească. Pentru a doua zi de Paşti (duminică, 5 mai, de la ora 13.00), realizatorii emisiunii îi invită pe telespectatori să afle alte câteva reţete pescăreşti, de data aceasta, pentru masa pascală.
Deşi obiceiul este ca, de Paşti, fiecare român să aibă o friptură de miel pe masă, pescarii îmbogăţesc „meniul" sărbătorilor creştineşti cu peşte. Dacă ar fi să alegem o delicatesă culinară de sezon, cea mai potrivită ar fi scrumbia de Dunăre. La Murighiol–Morena, pe braţul Sfântu Gheorghe, vom afla cum ajunge scrumbia în plasele pescarilor, dar şi câteva dintre secretele bucătăriei de cherhana de inspiraţie locală.
Lângă asemenea bucate, la un pahar de vin sec, dobrogean, vom depăna împreună adevăratele poveşti pescăreşti ale celor care îngrijesc şi apără spaţiul unic al Deltei Dunării.