Nu are nicio legătură cu vulgaritatea sau obscenitatea. Conform specialiştilor este vorba despre întrepătrunderea sacrului şi profanului în viaţa cotidiană, chiar şi în secolul XXI.
Bhutan este singurul loc de pe glob, unde desenarea sau pictarea unor falusuri umane pe ziduri, pereţi, uşi, ferestre nu este considerată obscenitate. Conceptul de "arhitectură falică", cum a fost denumit de specialişti, fiind întâlnit nu doar în cadrul arhitecturii străvechi, dar şi în cea modernă.
Sunt şocaţi
Credinţa că penisurile pictate pe pereţii exteriori ai caselor aduc noroc şi gonesc spiritele rele este puteric înrădăcinată în Bhutan. Cei care ajung pentru prima oară aici sunt şocaţi de varietatea şi numărul mare al acestor desene care împodobesc aproape toate clădirile, în special în zonele rurale.
SUMARUL ARTICOLULUI Singurul loc din lume unde se află aşa CEVA. PENISURILE care alungă RĂUL şi sunt pe TOŢI PEREŢII / VIDEO şi GALERIE FOTO INTERZISE MINORILORFOTO 2FOTO 3FOTO 4FOTO 5FOTO 6
Conform istoricilor şi specialiştilor, tradiţia îşi are originea într-un loc sacru pentru adepţii budismului Vajrayana (99% din populaţia regatului), şi anume mănăstirea Chimi Lhakhang din Punakha. Construită în onoarea controversatului Drukpa Kunley (supranumit „Nebunul Divin” sau „Sfântul Nebun”). Kunley a îmbrăţişat o ramură extremă a budismului tantric tibetan şi s-a lansat într-o campanie personală de iluminare a oamenilor simpli, fiind atras în mod deosebit de...femeile acestora. Se spune că era "specializat" în dezvirginarea fetelor de păstori şi agricultori din Bhutan, şi că era căutat de tinerele femei tocmai în acest scop.
Şi la maşini
“Este o tradiţie deosebită, cu ramificaţii neaşteptate în cultura, religia şi obiceiurile locale”, subliniază antroplogii. Simbol ambivalent al fertilităţii şi masculinităţii, falusul şi imagistica sa erau deosebit d