Alimentele trebuie consumate cu atenţie şi cu moderaţie şi cel mai important este să ne amintim că dacă o strategie de slăbit funcţionează la unele persoane, nu înseamnă că este cel mai bun plan şi pentru tine. Tocmai de aceea este indicat ca înainte să porneşti în lupta cu kilogramele să consulţi un nutriţionist. Sunt însă şi câteva sfaturi de slăbit mai neobişnuite, dar despre care oamenii de ştiinţă susţin că dau rezultate.
1. Consumul de ulei
Când doctorul Seth Roberts, autorul dietei Shangri-La şi profesor de psihologie, a subliniat importanţa „caloriilor fără aromă“ în procesul de slăbire, toată lumea l-a luat în râs. Dar Roberts nu s-a lăsat afectat de critici şi şi-a continuat cercetările, astfel că, un deceniu mai târziu, dieta lui se bucură de un real succes, scrie publicaţia „Shape“.
Dieta Shangri-La promite că vei scăpa de kilogramele în plus dăcă vei consuma 1-3 linguri de apă cu zahăr şi /sau 1-2 linguri de ulei extra-light de măsline (nu virgin) de două ori pe zi, între mese. Potrivit lui Roberts, dieta îţi scade pofta de mâncare şi micşorează punctul „de referinţă“ al corpului, adică acea greutatea la care organismul se opreşte în mod natural.
Teoria lui este că dacă mănânci o varietate de alimente bogate în arome, creierul stimulează senzaţia de foame, ridicând punctul de referinţă şi ducând la creşterea în greutate. Dar, dacă alegi să consumi alimente cu un gust nefamiliar sau mai puţin gustos, creierul crede că organismului trebuie să îi fie foame, pentru că altfel nu ar avea rost să mănânci alimente fără gust. Astfel scade punctul de referinţă şi pierzi în greutate.
2. Condimentează-ţi alimentaţia
Cercetările arată că oamenii mănâncă mai puţin atunci când mâncarea are un gust nou şi picant. Amestecurile de condimente oferă multe beneficii, astfel încât nu trebuie să îţi fie frică să încerci