Standuri doldora fie de bunătăţi culinare, fie de obiecte cu temă pascală, au fost pregătite de elevi din 34 de clase ale Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava în cadrul celei de-a V-a ediţii a Târgului de Florii, expoziţie cu vânzare ce s-a desfăşurat în zilele de 25 şi 26 aprilie.
Manifestarea a debutat joi, la ora 17.00, directorul instituţiei – prof. Constantin Sîrgi, invitând „în glas de toacă” întreaga comunitate locală să ia parte la târg.
Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în aer liber, terenul de sport al instituţiei transformându-se la doar câteva minute de la debut într-un adevărat furnicar, târgul atrăgând părinţi, profesori, dar şi membri ai comunităţii locale, deopotrivă.
Îndrumaţi de profesori, elevii au rânduit migălos pe mesele decorate cu prosoape rustice, coşuri împletite şi steguleţe, lucrări având ca motiv central sărbătoarea Paştelui. Singuri sau cu ajutorul părinţilor, copiii au scos spre vânzare icoane pe sticlă, felicitări, ouă încondeiate sau pictate, obiecte din pânză şi lemn, împletituri, măşti, iepuraşi de Paşte, şiraguri de mărgele.
Şi pofticioşii au avut de unde alege, pentru că micile standuri amenajate cu meticulozitate de şcolari au fost ticsite de bucate pline de savoare. Poale-n brâu, cozonaci, checuri, clătite, prăjituri felurite, limonadă, socată s-au numărat printre preparatele propuse de elevi.
Preţurile au fost modeste, cu toate că scopul mercantil al evenimentului i-a motivat pe elevi să-i atragă pe vizitatori către standurile lor. Mai mult de atât, pentru a-i convinge să-şi procure diverse obiecte, elevii au pregătit pentru clienţi tombole şi reduceri.
Potrivit prof. Dumitru Moraru, „cea de-a V-a ediţie a