Deloc uşor de ales, darul de nuntă ar trebui să exprime afecţiunea faţă de noul cuplu, dar, în acelaşi timp, să fie şi un sprijin pentru acesta. În topul preferinţelor mirilor se află cadourile personalizate.
Nunta reprezintă un stres imens pentru miri, dar şi pentru rude, prieteni şi cunoştinţe, care se văd obligate nu doar să participe, ci şi să contribuie, pe lângă clasicul „dar“, şi cu un cadou. Aici începe bătaia de cap. Dacă în străinătate poţi găsi multe soluţii, în România, astfel de afaceri specializate sunt abia la început.
Astfel, de multe ori, proaspeţii miri realizează că au trei cuptoare cu microunde, cinci prăjitoare de pâine, dar nicio masă de călcat.
„Când ne-am căsătorit am primit cadou cinci cuptoare cu microunde: unul de la mama, unul de la fratele meu, altul de la sora soţului, altul de la o verişoară şi încă unul de la o vecină mai apropiată. Am mai avut şi alte cadouri la fel de potrivite: două fiare de călcat, vreo 10 seturi de ceşti, dar şi lucruri pe care nu le-am folosit niciodată, cum ar fi un set de milieuri, nişte suporturi de scobitori sau cutii muzicale kitsch. Am mulţumit frumos pentru toate, dar la final cred că am păstrat trei-patru cadouri“, povesteşte Nicoleta Stancu (32 de ani), agent imobiliar din Bucureşti.
Pe de altă parte, cei care activează în domeniu spun că a devenit destul de dificil să găseşti cadoul de nuntă perfect, în condiţiile în care majoritatea mirilor testează traiul în doi înainte de a-şi uni oficial destinelor.
Liste de cadouri întocmite de miri
„Problema cadourilor de nuntă s-a schimbat puţin în ultimii ani, deoarece multe cupluri se căsătoresc după ce deja trăiesc de câţiva ani împreună, mulţi au deja o casă sau, cel puţin, şi-au luat aparatură electrocasnică, mobilă şi alte lucruri necesare în orice locuinţă. Am primit multe solicitări de cadouri «originale», pentru că in