Povestea Avicola Crevedia a început în urmă cu mai bine de 50 de ani, în 1959, fiind prima societate de tip avicola din România. După 1989 a venit momentul privatizării, iar în anul 2006, când se afla la un pas de faliment, a fost preluată de către Agroli Group, care a şi început un amplu proces de investiţii.
Tot în 2006, grupul Agroli a preluat şi Avicola Tărtăşeşti, societate cu experienţă în creşterea şi reproducerea păsărilor inca din 1969. De aici începe, de fapt,procesul de producţie. Proprietarii grupul Agroli spun că cel mai bun lucru pe care l-au făcut la preluarea celor 2 Avicola a fost că au păstrat personalul existent.
De la preluarea de către Agroli, producţia a crescut de la 2,5 milioane de pui, la peste 11 milioane în 2012, în timp ce producţia de carne a crescut de la 5.700 de tone, la 35.000 de tone.
Un model de antreprenoriat demn de urmat, un busines solid care a crescut cu răbdare în timp. Cei doi antreprenori care au repus pe picioare Avicola Crevedia, Rami Ghaziri (CEO) şi Emile Kharrat (CFO) au vorbit despre succesul lor în ediţia specială "România în mişcare".
Rami Ghaziri a explicat că există un cadru financiar foarte greu care nu permite o dezvoltare uşoară: "Este foarte dificil, cu multe complicaţii şi explicaţii şi suntem sub presiune".
Totuşi, oficialul a arătat că se poate face un business adevărat, profesionist chiar şi în aceste condiţii: "Forţa de muncă este profesionistă şi cu un management nou şi o tehnologie nouă, de ce să nu putem să facem o producţie de calitate mai înaltă?", a explicat oficialul.
Citeşte mai multe despre: Romania in miscare investitori agricola cadru financiar Romania Adrian Maniutiu industrie alimentara pui
Povestea Avicola Crevedia a început în urmă cu mai bine de 50 de ani, în 1959, fiind prima societate de tip