Vestita tocăniţă de legume franţuzească a început să fie foarte cunoscută şi la noi datorită filmului de desene animate „Ratatouille“, dar şi a ultimei ediţii „Masterchef“, în care una dintre echipe a gătit-o pentru un grup de cadeţi ai Marinei Române. Reţeta de post este destul de simplu de realizat şi are un gust divin. Se aseamănă foarte mult cu ghiveciul nostru de legume, o altă mâncare sănătoasă care poate fi consumată în Postul Paştelui.
Ingrediente (pentru patru persoane)
- două vinete
- patru dovlecei mici
- doi ardei graşi roşii
- patru roşii mari
- patru linguri de ulei de măsline
- două cepe medii tăiate mărunt
- doi căţei de usturoi zdrobiţi
- o jumătate de linguriţă de zahăr
- sare şi piper negru
- busuioc proaspăt
Mod de preparare
Taie vinetele şi dovleceii în cubuleţe de vreo 3 centimetri. Toacă şi ardeii graşi, iar roşiile decojeşte-le şi taie-le cubuleţe.
Încinge uleiul într-o tigaie mai mare şi căleşte ceapa la foc mic timp de aproape 8-10 minute, până când se aureşte. Adăugă cubuleţele de vinete şi de dovlecei şi mai lasă pe foc timp de 2-3 minute, după care pui ardeii, usturoiul, zahărul, puţină sare, piper şi o jumătate din legătura de busuioc. Acoperă şi găteşte la foc mediu spre mic timp de 20 de minute.
Apoi adăugă roşiile în tigaie şi după încă 10 minute opreşte focul. Presară restul de busuioc. Poftă bună!
Toate reţetele de postReţete pentru Postul Paştelui: cum să prepari conopida pentru a fi la fel de gustoasă precum cartofi prăjiţi Pe cât de banală, pe atât de gustoasă este conopida la cuptor cu puţin curry, care poate fi la fel de bună precum cartofii prăjiţi. Cel puţin aşa susţine Darya Rose pe blogul „Summer Tomato“, care dă asigurări că această reţetă, ce poate fi preparată şi în Postul Paştelui, este a