Sute de persoane au participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la deschiderea "Zilelor Cetăţii Medievale', manifestare ce va cuprinde scenete şi lupte medievale, spectacole de dansuri, de mimă şi jonglerii, dar şi concerte în aer liber de muzică medievală.
Deschiderea "Zilelor Cetăţii Medievale' a avut loc în interiorul Cetăţii Vauban din Alba Iulia, unde zeci de personaje medievale precum cavaleri, domniţe, trubaduri sau menestreli au participat la o paradă.
Câteva sute de persoane, localnici sau turişti au urmărit parada şi spectacolele în aer liber realizate de trupele şi ordinele medievale.
Pe parcursul întregii zile, spectatorii au parte de demonstraţii de luptă şi scenete realizate de diverse ordine cavalereşti, pot urmări în stradă spectacole de dansuri, mimă şi jonglerii sau pot participa la ateliere în care să înveţe arta textilă medievală, cum să tragă cu arcul sau cum să lupte cu spada.
În program sunt incluse şi demonstraţii de mânuire a steagurilor sau a armelor medievale, iar seara se va încheia cu un concert susţinut de formaţia "Bordo Sarkany" din Ungaria şi dansuri cu torţe sau jonglerii cu foc.
Zilele Cetăţii Medievale vor continua duminică, atunci când vor avea loc alte spectacole pe străzile interioare ale cetăţii din Alba Iulia, concerte sau spectacole pirotehnice.
Pe tot parcursul celor două zile, publicul va avea parte de concursuri surpriză şi activităţi interactive precum plimbări gratuite cu şareta medievală, ateliere de luptă medievală, atelier de artă textilă - cusătorie şi broderie, atelier de reprodus medalioane ceramice, atelier de gastronomie medievală, şcoală de dans medieval, atelier de tras cu arcul, atelier de istorie interactivă şi poveşti sau şcoală de spadă.
Cetatea din Alba Iulia a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, între anii 1714-1738, fiind considerată cea mai repreze