Şapte societăţi sunt interesate să devină furnizorul administraţiei locale clujene de bănci în următorii patru ani.
Municipalitatea a scos la mezat trei loturi, iar procedura de achiziţie este una electronică, valoare acordului-cadru fiind de 200.000 de euro.
Primăria a lansat la începutul lunii aprilie o licitaţie pentru achiziţionarea de bănci care să fie montate în oraş. Contractul implică încheierea unui acord -cadru pe patru ani cu societatea care va oferta preţul cel mai scăzut. Administraţia locală şi-a asumat să facă comenzi anuale, în funcţie de necesităţi, pentru trei modele de bănci, scoase la licitatie. Cantitatea minimă pe acordul-cadru, conform caietului de sarcini este de 50 de bănci, iar cea maximă de 300, respectiv 800 de bănci.
Anual, primăria şi-a asumat să comande cantitatea minimă de 10 bucăţi şi maxim 50 de bucăţi. Valoarea totală a acordului cadru a fost estimată la 920.000 de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Potrivit datelor funizate de Biroul mass media al primăriei, până în prezent ofertele financiare de la aceastp licitaţie nu au fost deocamdată deschise, procedura fiind una electronică. De contract sunt interesate societăţile East West International Business Center, Ax Perpetuum Impex, Termex Service, Dupex, Metalul Rediu Săvineşti, Metal Ilinca şi Macrotech Business Group.
Unele dintre aceste firme au mai deţinut contracte cu autorităţi publice: Dupex, chiar cu Primăria Cluj-Napoca, de la care a încasat câteva sute de mii de lei. O altă companie, Macrotech Business Grup, este clientă a Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, presa centrală semnalând faptul că instituţia cumpărat bănci la suprapreţ de la firma în cauză, la 2.400 de lei bucata.