Genialul sculptor român, Constantin Brăncuşi, considera că în geometrie se ascunde secretul lumii. Adept al numărului de aur, care ar sta la baza vieţii, acesta nu explicat niciodată pe larg opera sa, dar a fost convins că generaţiile următoare îi vor înţelege creaţia. Genialul sculptor român, Constantin Brăncuşi, considera că în geometrie se ascunde secretul lumii. Adept al numărului de aur, care ar sta la baza vieţii, acesta nu explicat niciodată pe larg opera sa, dar a fost convins că generaţiile următoare îi vor înţelege creaţia.
„Aceluia care nu găseşte cheia, eu nu am cum să i-o ofer", spunea Brâncuşi. Conform evz.ro, cercetătorul Gyorgy Tozser a pornit pe urmele descifrării secretelor colosalului sculptor.
La inaugurarea „Coloanei infinite", Brâncuşi a explicat de ce nu a pus nimic în vârful operei sale: „Vă rog să mă scuzaţi, dar e imposibil. Eu nu pot vedea în vârful coloanei mele niciun soldat şi niciun fel de pasăre . Nu ştiţi ce vă las eu vouă aici."
Analiza lucrărilor arată că acestea sunt create în jurul numărul PHI, considerat numărul de aur, numărul divin sau raportul care dă proporţia divină.
Legătura dintre Brâncuşi şi Zamolxis
„O sculptură nu se sfârşeşte niciodată în postamentul său, ci se continuă în cer, în piedestal şi în pământ", aşa descria unul dintre cei mai cunoscuţi români „Coloana Infinită", părere ce pare desprinsă din învăţăturile lui zeului dac.