Chiar dacă nu este agreat de prea multă lume, broccoli se numără printre cele mai sănătoase legume, cu proprietăţi de combatere a cancerului. În Postul Paştelui, noi vă propunem o reţetă recomandată de „BBC GoodFood“ în care broccoli este vedeta, dar aromele tari de usturoi şi de ardei iute îi oferă un gust deosebit.
Ingrediente (pentru două porţii)
- 200 de grame de broccoli
- 3 căţei de usturoi tocat
- un ardei roşu iute, tăiat fin
- 4 linguri de sos de soia
- două linguri ulei de susan
- sucul de la o lămâie
- sare şi piper negru
Mod de preparare
Broccoli se căleşte în ulei de măsline pentru 2 – 3 minute sau până când începe să se înmoaie. Apoi adaugă usturoiul şi ardeiul iute, iar după alte două minute pune sosul de soia, uleiul de susan, sucul de lămâie, sarea şi piperul şi lasă la prăjit.
Amestecul se poate servi drept garnitură.
Poftă bună!
Toate reţetele de post
Reţete pentru Postul Paştelui: Ratatouille
Vestita tocăniţă de legume franţuzească a început să fie foarte cunoscută şi la noi datorită filmului de desene animate „Ratatouille“, dar şi a ultimei ediţii „Masterchef“, în care una dintre echipe a gătit-o pentru un grup de cadeţi ai Marinei Române. Reţeta de post este destul de simplu de realizat şi are un gust divin. Se aseamănă foarte mult cu ghiveciul nostru de legume, o altă mâncare sănătoasă care poate fi consumată în Postul Paştelui.
Reţete pentru Postul Paştelui: cum să prepari conopida pentru a fi la fel de gustoasă precum cartofi prăjiţi
Pe cât de banală, pe atât de gustoasă este conopida la cuptor cu puţin curry, care poate fi la fel de bună precum cartofii prăjiţi. Cel puţin aşa susţine Darya Rose pe blogul „Summer Tomato“, care dă asigurări că această reţetă, ce poate fi preparat