Dacă Olanda este ţara lalelelor, Rovinari este... oraşul lalelelor. Roşii, pestriţe, galbene sau albe, zeci de mii de astfel de flori bucură privirea celor care locuiesc în zonă sau care tranzitează oraşul. Autorităţile locale au dotat fiecare spaţiu verde cu astfel de flori, însă de cele mai multe ori a fost nevoie de replantări, dat fiind faptul că o parte din lalele au fost furate.
Pentru ca oraşul Rovinari să fie cât mai prezentabil de sărbătorile pascale, autorităţile locale din Rovinari s-au ocupat din timp de toaletarea spaţiilor verzi. Peste 40.000 de lalele au fost plantate de angajaţii primăriei prin tot oraşul. „E o tradiţie de câţiva ani, păstrată la noi, să cultivăm cât mai multe lalele, este o floare frumoasă, primarului în mod deosebit îi plac lalelele. Într-adevăr, majoritatea cetăţenilor apreciază ce facem noi. Din păcate sunt cetăţeni care apreciază foarte mult aceste flori, luând lalele sau rupându-le, pentru a le duce la ei acasă. Sunt ale tuturor, dar trebuie lăsate acolo pentru frumuseţea oraşului. Vorbim de zeci de mii, deja nu le mai ştim numărul, în fiecare an cumpărăm lalele şi facem replantări. De fiecare dată îmbunătăţim soiurile”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.
Localnic: Imaginea oraşului s-a schimbat mult în bine
Cetăţenii din Rovinari s-au arătat încântaţi de felul cum arată în prezent oraşul din punct de vedere estetic. „S-a schimbat foarte mult aspectul oraşului, din 1983 când am venit aici, faţă de cum este acum s-a schimbat mult în bine. Foarte frumoase aceste flori, ne bucurăm că primarul a optat pentru lalele, sunt nişte flori speciale”, a spus Ion Ciocan, cetăţean din Rovinari.
Cum sărbătorile pascale se apropie, autorităţile locale din Rovinari au mobilizat peste 100 de angajaţi pentru a face curăţenie în oraş şi pentru recondiţionarea băncilor. „Fiecare gos