Hotel Roman a găzduit, săptămâna trecută, un eveniment deosebit, care a avut în centrul atenției Casa de Vinuri Cotnari. Degustarea de vinuri Cotnari a atras zeci de persoane, familiarizate cu procedeul, sau începători dornici să învețe cum se apreciază un vin și care sunt etapele degustării de la Ștefan Timofti, somelierul Casei de Vinuri Cotnari. Participanții au avut ocazia să simtă gustul, aroma și buchetul din Tămâioasa, Feteasca și Grasa de Cotnari, vinificate în sec.
Casa de Vinuri Cotnari este un proiect început în anul 2007, prin înființarea de noi plantații, cu soiuri noi precum Busuioacă de Bohotin și Fetească Neagră. Prin înființarea noilor plantații s-a păstrat mai departe tradiția, după cum au afirmat reprezentanții Casei de vinuri Cotnari.
“În podgoria Cotnari există doar varietăți românești de viță de vie, iar în România puțini producători de vinuri se pot mândri cu acest lucru. Casa de Vinuri Cotnari este un proiect distinct (fondatorii fiind acționarii de la SC Cotnari SA), cu sediu și echipă de vânzări proprie. Despre vie putem menționa că este încă tânără, spre exemplu Feteasca Neagră a intrat pe rod în anul 2012, motiv pentru care vinurile din aceast soi vor mai aștepta puțin până vor fi lansate. Pentru celelalte vinuri premium, deja lansate pe piață, accentul s-a pus de la bun început pe calitate, fiind dedicate exclusiv pentru segmentul HoReCa (hoteluri, restaurante, cantine – n.red.). Cele două game de vinuri ale Casei de Vinuri Cotnari, Domenii și Colocviu, sunt prezentate într-un concept modern, versatil, cu elemente de noutate și, mai ales, cu mesajul clar către cultură și artă”, a afirmat Cătălin Avasâlcei, național sales manager al Casei de Vinuri Cotnari.
Reprezentanții Casei de Vinuri Cotnari au apreciat ospitaliatea gazdei, în condițiile în care, pentru fiecare vin degustat, a fost pregătit un aperitiv a