Autorităţile locale din Rovinari spun că s-ar asocia cu orice comună din vecinătate dacă se va impune prin procesul de regionalizare acest lucru. Administratorul public al oraşului Rovinari, Constantin Podaru, este de părere că cel mai bine pentru cetăţenii din comunele învecinate este să facă parte dintr-o localitate mare, care să poată atrage proiecte de anvergură. Orice afiliere a oraşului cu localităţile din zonă este îmbrăţişată de administraţia locală din Rovinari.
Autorităţile publice locale din Rovinari susţin procesul de reorganizare administrativ teritorială. Primăria Rovinari este deja cea care se ocupă de unele aspecte care privesc comunele învecinate. Şeful administraţiei publice a oraşului Rovinari, Constantin Podaru, spune că prin reducerea numărului comunelor, cetăţenii nu vor avea decât de câştigat. „Din punctul meu de vedere, regionalizarea este un lucru bun. Concentrarea într-o singură administraţie, care să fie mult mai mare, este un lucru bun. În prezent starea civilă, partea de cărţi de identitate a oraşului Rovinari deserveşte toate localităţile limitrofe. Spitalul, de asemenea. Avem un program pe salubritate care cuprinde localităţile Bâlteni, Drăguţeşti, Negomir, Fărcăşeşti şi alte comune învecinate. Şi dacă administraţia, primăria, ar trece la noi nu ar fi nicio problemă, pentru că noi considerăm că proiectele mari cu adevărat nu se pot face decât în localităţi puternice şi mari. Cel mai important este ca cetăţenii să aibă de câştigat, cetăţeanul să fie mulţumit. Lucrând pe programe mici e foarte greu să fi băgat în seamă, inclusiv la Bucureşti”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al Oraşului Rovinari.
Cetăţenii din Fărcăşeti vor să devină orăşeni
O parte din cetăţenii din comunele învecinate cer deja autorităţilor locale din Rovinari să le administreze satele. „Noi chiar ne-am bucura să preluăm comune