Numărul foarte mare al câinilor comunitari de pe străzile oraşului, una dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă Balşul, ar putea fi rezolvat foarte uşor de către autorităţi. Asta susţine un grup de iubitori de animale din oraşul de pe Olteţ, care le propune aleşilor să nu renunţe la adăpostul care a fost realizat în apropierea staţiei de epurare a localităţii.
Primăria a demarat, în urmă cu doi ani, realizarea unui adăpost pentru câinii comunitari, la marginea oraşului. Spaţiul a fost realizat, însă dimensiunile mici nu ar permite cazarea tuturor patrupedelor de pe străzile localităţii. S-a renunţat la acest proiect, iar toată atenţia a fost canalizată asupra castrării şi sterilizării animalelor. Efectele acestor etape vor fi vizibile după mai mulţi ani şi nu vor garanta dispariţia câinilor de pe străzi, motiv pentru care oamenii susţin revenirea la investiţia în adăpostul pentru câini. În primul rând, ar fi nevoie de lărgirea spaţiului, care este insuficient pentru câinii din oraş, după care ar urma găsirea de soluţii pentru hrănirea acestora.
„Hrana ar putea veni de la abatoarele din zonă”
Hrana câinilor este principala problemă de care s-au lovit autorităţile atunci când au luat în calcul punerea în funcţiune a adăpostului pentru câini. Costul foarte mare al hranei pentru patrupede ar fi fost mult prea mare pentru potenţialul administraţiei locale. În acest sens, bălşenii vin cu mai multe propuneri.
„Avem un abator în oraş, mai sunt abatoare şi în zonă, nu cred că ar fi o idee rea ca domnii de la primărie să negocieze cu cei care le deţin. În urma activităţii acestor abatoare rămân o mulţime de resturi care oricum sunt aruncate, resturi care ar putea fi folosite drept hrană pentru câinii din adăpost. S-ar putea înţelege la un preţ infim, poate chiar la eventuale sponsorizări, cred că puţină comunicare în acest s