Facebook a anunțat că Mark Zuckerberg, fondatorul celebrei rețele de socializare, va fi recompensat în acest an pentru munca sa cu doar 1 dolar și va renunța și la toate bonusurile.
Cu toate acestea, Zuckerberg nu va lua calea sărăciei, el având 60 de milioane acțiuni în valoare de 2,3 milioarde de dolari la Facbook și având opțiunea să mai cumpere încă 60 de milioane, la prețul de doar șase cenți pe acțiune în 2015.
Salariul de 1 dolar este un gest simbolic. Companiile trebuie să își plătească toți angajații, astfel că munca voluntară iese din discuție, însă remunerația de 1 dolar este deja o obișnuință printre șefii ultra-bogați de companii.
Steve Jobs s-a întors la Apple, în 2008, și a solicitat un salariu minim, de 1 dolar. De asemenea, în 2005, Larry Page și Sergey Brin, co-fondatorii Google, și CEO-ul Eric Schmidt și-au redus recompensele financiare tot la 1 dolar.
TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:Sorin Roşca Stănescu, senatorul infractorilor, vrea să cheme la raport SRI și procurorii DNAHOROSCOP URANIA. Profilul fiecărei zile pentru cele 12 zodii, în săptămâna 26 aprilie - 2 maiFilmul unei CATASTROFE NUCLEARE care a lovit Europa. În ROMÂNIA poporul NU A ŞTIUT ADEVĂRUL / VIDEO şi GALERIE FOTO
Alți multimilionari care sunt plătiți simbolic sunt șeful de la Oracle, Larry Ellison, Elon Musk (Tesla), Meg Whitman (HP) și Mark Pincus (Zynga). Fostul CEO de la Yahoo!, Mark Yang primea și el tot un dolar pe an.
De obicei, reducerea salariului la 1 dolar vine în momente dificile ale companiei sau este o decizie cu scop publicitar. Vikram Pandit, șeful companiei bancare Citigroup și-a redus salariul la 1 dolar în 2010, în urma crizei financiare, însă a fost demis oricum doi ani mai târziu.
Zuckerberg a câștigat 500.000 de dolari în 2012 doar din salariu și a primit bonusuri de 266.000 de do