Consilierii judeţeni din Sălaj, reuniţi vineri în şedinţă ordinară, au respins pentru a treia oară cererea companiei Orange de amplasare a unei staţii de telefonie mobilă la Şcoala 13.
Potrivit Legii nr.154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice, Consiliul Judeţean era obligat ca în termen de 30 de zile de la data primirii cererii să facă publice condiţiile în care se realizează dreptul de acces la acest imobil şi documentele pe care solicitantul urmează să le prezinte în vederea dovedirii îndeplinirii acestor condiţii, în caz contrar considerându-se că se acceptă tacit. Prin urmare, în şedinţa ordinară de vineri, Executivul Consiliului Judeţean a introdus pe ordinea de zi un proiect de aprobare a acestor condiţii de acces, cu toate că au fost voci care au susţinut că această obligaţie este un abuz. „Ceea ce prevede această Lege 154 este o aberaţie pe care eu n-am mai întâlnit-o în aproape 30 de ani de administraţie publică. Practic, ne pune pe noi, autorităţile publice, în poziţie de drepţi în faţa oricărei companii de telefonie. Dacă mâine cineva doreşte să pună în piaţa din centru 10 antene, Primăria este obligată să stabilească în 30 de zile condiţiile, altfel se consideră acceptare tacită”, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Csoka Tiberiu. El a precizat că grupul UDMR nu va vota această hotărâre, justificând prin faptul că, întrucât în spaţiul unde ar urma să fie montate antenele funcţionează un centru de recuperare a copiilor cu handicap şi unul de agrement, o astfel de staţie, care peste câţiva ani s-ar putea dovedi dăunătoare pentru populaţie, nu este binevenită.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, a explicat că operatorul de telefonie mobilă insistă pentru obţinerea accesului în respectiva locaţie pentru că acolo există un coş de eliminare a gazelor mai înalt, pe care ar urma să f