Cineastul american Clint Eastwood, în vârstă de 82 de ani, spune că ar fi frumos să ajungă să regizeze filme şi la 105 ani, dorinţă pe care o califică însă de un "optimism suprem", informează accesshollywood.com.
Într-un interviu acordat sâmbătă, în timp ce se afla la Festivalul Tribeca de la New York, Eastwood a spus că îl admiră pe cineastul portughez Manoel de Oliveira, care, la vârsta de 104 ani, încă mai face filme.
"Ar fi grozav să ajung la 105 ani şi încă să fac filme", a spus Eastwood şi a adăugat râzând că o astfel de dorinţă reprezintă o formă de "optimism suprem".
Un documentar realizat de Richard Schickel, "Eastwood Directs: The Untold Story", a avut proiecţia sâmbătă la Festivalul Tribeca - eveniment care se va încheia duminică. Proiecţia a fost urmată de o discuţie pe scenă între Eastwood şi regizorul Darren Aronofsky.
Clint Eastwood, născut în 1930, a câştigat cinci premii Oscar ca actor, regizor şi producător. Şi-a început cariera de actor jucând în câteva producţii neînsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut în filmele western regizate de Sergio Leone: "Pentru un pumn de dolari" (1964), "Pentru câţiva dolari în plus" (1965) şi "Cel bun, cel rău, cel urât" (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici şi de public, cele mai mari succese înregistrându-le cu producţiile "Necruţătorul" (1992), "În bătaia puştii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fată de milioane/ Million Dollar Baby" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006) şi "Steaguri pline de glorie" (2006).
"Gran Torino", lungmetraj în care Eastwood a fost şi interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al încasărilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial. Celebrul regizor american a realizat şi lungmetrajul "Invictus", o peliculă despre Nelson Mandela care a avut premiera în decembrie 200