Schimbarile climatice au adus efecte drastice asupra mediului inconjurator, precum cresterea nivelului marii si marirea posibilitatii ca fenomenele meteo extreme sa se intample.
In Statele Unite, din cauza incalzirii globale, alergiile au devenit mai severe. In plus, multe fructe, precum perele si merele, sunt in pericol, din cauza poluarii aerului.
Iernile mai calde din latitudinea nordica afecteaza in mod negativ practicarea unor sporturi precum hochei, schi sau patinaj.
Insa poate cel mai alarmant lucru este acela ca rezervele de apa se imputineaza pe zi ce trece, scrie Huffington Post.
La nivel global, nivelul in crestere al marilor si oceanelor ameninta existenta oraselor de pe coasta, in timp ce in Africa, incalzirea globala accentueaza seceta si mareste riscul de foamete.
De asemenea, schimbari dramatice se regasesc si in zona arctica, in conditiile in care cercetatorii au estimat ca gheata de acolo se va topi pana in anul 2050, crescand astfel riscul de inundatii masive.
Cercetatorii sunt de acord in unanimitate ca incalzirea globala reprezinta un pericol real si ca omenirea este vinovata 100% pentru aceasta situatie.
Conform ultimelor cercetari, activitatile umane din prezent, precum arderea combustibililor fosili, vor determina cresterea temperaturii atmosferei si a nivelului marilor si oceanelor timp de cel putin un mileniu.
Liderii internationali au tras semnale de alarma, insa actiunile de contracarare ar putea veni prea tarziu, mai scrie Huffington Post.
O calatorie cu mai multe probleme
Cercetatorii britanici au descoperit ca incalzirea globala poate provoca cresterea turbulentelor in calatoriile transatlantice, cu pana la 40%, pana in 2050.
Fara apa
Un studiu din 2012 realizat in Statele Unite a descoperit ca o