Cea de-a treia ediţie a turneului "Pianul călător", povestea muzicală al cărei protagonist este muzicianul Horia Mihail, s-a încheiat sâmbătă la Tulcea, instrumentul urmând să rămână la Teatrul "Jean Bart" pentru trei ani, fiind pus la dispoziţia comunităţii locale de Radio România.
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Radio România, turneul "Pianul călător" s-a dovedit, pentru a treia oară, o poveste de succes. Horia Mihail a străbătut toate zonele istorice ale ţării, s-a reîntâlnit cu primele două piane "călătoare" la Sânnicolau Mare şi la Mediaş, a călătorit cu cel de-al treilea pian (un Steinway recondiţionat şi pus la dispoziţie de Radio România) prin parcurile bucureştene şi apoi prin trei oraşe din Moldova, în care nu se găsesc piane de concert, respectiv Bârlad, Tecuci, Roman.
Drumul nu a fost uşor, deoarece pianul, care cântăreşte 700 de kilograme, a fost coborât, montat şi acordat în fiecare oraş. Efortul însă a meritat din plin, pentru că peste tot sălile au fost neîncăpătoare pentru numărul mare de spectatori veniţi la recitaluri.
După ce a străbătut mai mult de 4.000 de kilometri, în 15 oraşe din România şi Republica Moldova, a adunat aproximativ 8.500 de spectatori şi milioane de ascultători virtuali prin radio, televiziune şi internet, dar şi numeroase minute de aplauze, cel de-al treilea pian călător a ajuns la destinaţia sa finală, Tulcea. După recitalul de sâmbătă, pianul a rămas la Teatrul "Jean Bart" pentru trei ani.
Repertoriul ales - "Patetica", "Sonata Lunii" şi "Appassionata", "Concertul nr. 4 in Sol major pentru pian şi orchestră", de L. V. Beethoven - a fost pe placul tuturor, atât al cunoscătorilor ce au apreciat la superlativ interpretarea lui Horia Mihail, cât şi al celor ce pentru prima dată, în parcuri de exemplu, au auzit această muzică şi au ales să vină apoi în sala de concert.
Obosit, dar nici