Bucătarul-şef Alain Ducasse a fost apreciat ca fiind părintele bucătariei franceze şi un guru al industriei haute cuisine, motiv pentru care talentul său a fost recunoscut la nivel internaţional. Topul 50 al celor mai bune restaurante din lume a acordat premiul pentru întreaga carieră în universul gastronomic, în 2013, francezului care, pentru 30 de ani, a transformat preparatele în opere de artă culinară.
„Premiul pe care l-am oferit reprezintă o recunoaştere a influenţei pozitive pe care Chef Ducasse a avut în industria gastronomică“, a declrat William Drew, editorul revistei „Restaurant“, care susţine şi organizează clasamentul celor mai bune restaurante din lume.
Drew a explicat că premiul acordat lui Ducasse reprezintă o validare a influenţei pe care el a avut-o în bucătăria pariziană şi asupra generaţiei de chefi din întreaga lume.
La cei 56 de ani ai săi, Ducasse nu se află la prima reuşită de acest gen, succesul lui în bucătărie fiind aclamat încă de acum 23 de ani, atunci când restaurantul Le Louis XV din Monaco, unde era chef, a fost premiat cu trei stele Michelin, relatează „Reuters“.
Alain Ducasse a fost primul bucătar-şef care şi-a adjudecat râvnitele stele Michelin în trei oraşe, iar imperiul său cuprinde, în prezent, aproximativ 20 de restaurante din întreaga lume, o editură ce publică lucrări pe teme culinare şi un institut gastronomic.
Cicolateria pe care Ducasse a deschis-o la Paris. FOTO Facebook
Ducasse nu este doar un om de afaceri care a cunoscut succesul, ci şi un bucătar talentat şi un mentor pasionat. În gastronomia tradiţională el a dărâmat barierele, a promovat progresul, păstrându-şi respectul pentru istorie. „Viitorul bucătăriei se bazează pe diversitate. Fiecare bucătar are propriul său teritoriu emoţional, iar acest lucru îmbogăţeşte arta gastronmică“, a punctat Alain Ducasse.
Premiul pentru întrea