Londra este si a fost, de la intemeierea sa, un oras de comercianti.
Atunci cand romanii au invadat Britania, si-au stabilit capitala noii provincii in orasul celt Colchester, dar comerciantii care calatoreau alaturi de trupe au inteles care sunt avantajele Tamisei navigabile, construindu-si magazinele in zona cea mai apropiata de mare, unde tehnologia romana permitea constructia unui pod peste rau.
Astazi, capitala Regatului Unit este una dintre cele mai mari si mai diverse metropole din lume, un amestec de culturi in care se vorbesc mai mult de trei sute de limbi si convietuiesc persoane din doua sute de comunitati etnice, potrivit National Geographic Espana.
Tamisa nu este numai un element important al Londrei, ci, timp de secole, a fost si strada sa principala. Mii de barcagii munceau pe malurile sale pentru a transporta calatorii, iar urcarea intr-o astfel de barca era un lucru la fel de obisnuit ca si cum ai lua astazi unul dintre taxiurile negre inconfundabile din oras.
In prezent, 33 de poduri traverseaza Tamisa. Podul de la Westminster reprezinta o dovada a combinatiei dintre traditie si modernitate pe care o ofera Londra.
La un capat al podului se ridica London Eye, marea roata construita atunci cand s-a schimbat mileniul. La celalalt, ai o panorama superba a celui mai emblematic edificiu al capitalei: palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic.
Construit in stil neogotic din caramida rosie, aspectul sau este deosebit in timpul noptii, cand este iluminat, avand infatisarea unui castel care iese direct din apele raului. In partea nordica a palatului se afla Turnul Ceasului, care, cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la incoronarea reginei, a fost redenumit Isabel.
Are cinci clopote, dintre care cel mai greu este Big Ben, care a devenit numele popular