Sibiul este unul dintre judetele in care mai puțin de o treime dintre cei care doresc sa aibă un permis de conducere trec atât de proba practică, cât și de cea teoretică după prima încercare.
Dintre cele 5,013 de persoane care au susținut examenul pentru obținerea permisului auto în primele trei luni ale anului în curs, 1.016 persoane care au fost la prima încercare și doar 219 dintre acestia au promovat ambele probe,ceea ce face ca procentul de promovabilitate să fie de 28,44 la Sibiu.
”În primele trei luni ale anului în curs au fost programate la examenul pentru obţinerea permisului de conducere 6.235 de persoane. Dintre acestea doar 5.013 persoane au fost examinate în această perioadă, restul fiind programate după data de 1 aprilie. Dintre candidații examinați, 1.994 au fost respinși la proba teoretica și 1.349 la proba practică. 1.016 persoane au fost la prima încercare și doar 219 dintre acestia au promovat ambele probe”, arată datele statistice furnizate de șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului Sibiu.
Lucrul acesta nu-i descurajază însă pe elevii școlilor de soferi care cred că eșecul se se datorează pregătirii slabe și, în niciun caz, exigențelor prea mari de la proba teoretică sau practică.
Slaba pregătire, numarul insuficient de ore de condus, emoțiile dar și ceilalti participanți la trafic care nu respectă regulile de circulație, fac ca procentul de promovabilitate să fie atât de mic, este de părere profesorul de legislatie rutieră de la una dintre școlile de șoferi sibiene, Sorin Popa.
”Dacă la proba teoretică examenul constă doar în cunoștiințele tale, la proba practică, examenul se schimbă, pentru că sunt o serie de alți factori care pot influența rezultatul examenului, plecând de la pregătirea slabă,