O statistică îngrijorătoare a fost făcută publică, zilele trecute, de Ministerul Educaţiei: jumătate dintre elevii români nu participă la orele de educaţie fizică, pentru că sunt scutiţi medical. Autorităţile acuză părinţii, dar şi medicii, că nu dau importanţă sportului. O statistică îngrijorătoare a fost făcută publică, zilele trecute, de Ministerul Educaţiei: jumătate dintre elevii români nu participă la orele de educaţie fizică, pentru că sunt scutiţi medical. Autorităţile acuză părinţii, dar şi medicii, că nu dau importanţă sportului.
Comoditate şi lipsă de interes. Aşa caracterizează reprezentanţii Ministerului Educaţiei atitudinea elevilor români faţă de orele de educaţie fizică, în condiţiile în care jumătate dintre ei au prezentat anul trecut la şcoală scutiri medicale care atestă că au afecţiuni care îi împiedică să facă sport.
Din cauza asta, Ministerul Educaţiei şi-a propus ca din toamnă elevii să aibă o zi dedicată doar mişcării. Vor fi organizate jocuri şi întreceri sportive, iar elevii cu dizabilităţi vor putea face mişcare şi îşi vor putea alege tipul de sport pe care vor să-l practice.
Studiul Ministerului Educaţiei mai arată că un copil de clasa întâi face, în medie, doar trei ore de sport pe săptămână. De vină sunt, spun autorităţile, părinţii, care încurajează sedentaritatea copiilor, dar şi faptul că nu există o modalitate de a controla felul în care doctorii le eliberează elevilor scutiri medicale.