Peste opt sute de monede de patrimoniu au fost găsite la mai mulţi muncitori de la magistrala Uranus. Aceştia le-au găsit în timpul lucrărilor şi le-au împărţit.
În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 3 Poliţie din Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., au fost recuperate şi predate pentru expertizare Muzeului Naţional de Istorie a României, la data de 19 aprilie a.c., o brăţară şi 824 de monede de diferite dimensiuni, cu o vechime probabilă ce variază din epoca romană până în anul 1942.
La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al Secţiei 3 Poliţie din D.G.P.M.B. au aflat că, în cursul zilei anterioare, în timpul unor lucrări de excavaţie la şantierul viitoarei magistrale Uranus din Bucureşti, a fost găsit un vas de ceramică în care se aflau mai multe monede, pe care cei care le-au descoperit le-au împărţit între ei.
În urma investigaţiilor efectuate au fost identificate şapte persoane care au găsit şi luat monedele respective, şase dintre acestea declarând că au dus monedele acasă. Cea de-a şaptea persoană este suspectată că a depus spre valorificare o parte din monede la o casă de amanet.
De la cele şapte persoane au fost ridicate 608 monede de diferite dimensiuni şi modele, cu o vechime probabilă ce variază din epoca romană până în anul 1942.
La data de 17 aprilie a.c., în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a fost identificată o altă persoană de la care au fost recuperate alte 212 monede şi o brăţară, toate din metal alb.
Toate bunurile urmează a fi expertizate pentru a se stabili dacă sunt susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional, precum şi pentru a afla vechimea şi valoarea acestora. Bunurile vor intra în proprietatea statului, conform Legii 182/2000 privind protejarea patrimoniului