Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI) a declarat, după ce magistrații Curții Constituționale (CCR) au decis că legea agenției este constituțională, că excepțiile privind neconstituționalitatea legii de funcționare a ANI au fost ridicate de persoane din toate partidele politice. Sursa: CODRIN PRISECARU
„Persoanele care au ridicat excepții sunt din toate partidele politice. Cred că astăzi ANI a mai făcut un pas înainte către ireversibilitatea formei sale de funcționare”, a spus Georgescu, la postul de televiziune B1 TV. Acesta a adăugat că prin decizia dată astăzi, funcționarea ANI nu va mai fi afectată de posibile reclamații privind neconstituționalitatea acestei agenții.
17 excepţii, toate respinse
„Decizia de astăzi a CCR este foarte importantă și tranșează definitiv discuția despre constituționalitatea legii ANI. Au fost analizate 17 excepții, toate respinge din 2010 până astăzi. Acest lucru a fost folosit ca un tertip de a intârzia procesele, de a forma o practică privind amânarea unor decizii definitive ale instanțelor. ANI a câștigat majoritatea proceselor și se îndreaptă către o cifră importantă de reușite”, a mai spus șeful ANI.
Legea Agenției Naționale de Integritate (ANI) a fost discutată din nou, luni, de judecătorii de la Curtea Constituțională. După mai multe amânări, magistrații au reluat dezbaterile asupra excepțiilor de neconstituționalitate semnalate, hotărând că legea ANI este constituțională.