Societatea Armătura Cluj a realizat majorarea capitalului social la patru milioane de lei prin finalizarea anticipată a subscrierii, în cadrul celei de a doua etape a procesului.
Acţionarii au aprobat reducerea capitalului social de la patru milioane de lei la zero şi apoi majorarea acestuia cu patru milioane de lei, prin emiterea a 40 de milioane de titluri, la valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune. Hotărârea de reducere a capitalului social a venit ca urmare a pierderilor rezultate din activitatea societăţii în ultimii cinci ani, având în vedere diminuarea activului net. Majorarea s-a realizat fără prime de emisie.
Procedura s-a desfăşurat în două etape, prin exercitarea dreptului de preemţiune, de către acţionari. Prima etapă a avut loc între 25 martie şi 24 aprilie, subscriindu-se 29,5 milioane de acţiuni. Cea de a doua a fost programată pentru perioada 25 - 30 aprilie, în cadrul său fiind subscrise acţiunile rămase, de 10,4 milioane, conform Bursa.ro.
Dacă în prima etapă, acţionarii au putut subscrie acţiuni la un raport de unu la unu, pentru o acţiune deţinută având dreptul să subscrie o acţiune nouă, în cea de a doua nu a existat o limită de subscriere, aplicându-se metoda primul venit - primul servit. Etapa a doua s-a finalizat în prima zi de subscriere. Dacă nu s-ar fi subscris integral acţiunile rămase nesubscrise în prima etapă, acestea ar fi fost anulate.
În februarie, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare l-a sancţionat pe Gerhard Glinzerer, preşedintele Consiliului de Administraţie, cu o amendă de 10.000 lei pentru nerespectarea legislaţiei pieţei de capital şi pentru că reprezentanţii CA nu au completat ordinea de zi a Adunării Acţionarilor convocate pentru 27/28 aprilie 2011 la solicitarea acţionarilor Broadhurst Investments şi Florian Simion-Popescu. Armătura şi-a bugetat pentru acest an o pierdere de 121.693 lei, după