De Paste, aproape toată lumea mănâncă miel. Ar trebui să stim însă mai multe despre carnea de miel, despre beneficiile sale, dar si despre riscurile pe care le poate prezenta pentru sănătate.
Sărbătorile se apropie si, odată cu ele, alaiul de bunătăţi specifice: fripturi suculente, droburi realizate dupa reţete care mai de care mai elaborate, cozonaci pufosi si aromaţi. Ca să nu mai vorbim de ouăle rosii consumate în cantitate mare si băuturi. Cu atâtea ispite gastronomice, e mai greu să respecţi o dietă, dar nu imposibil.
După sapte săptămâni de post (pentru cei care l-au ţinut integral), nu te repezi direct în platoul cu antreuri, la ciorba cu mireasmă de leustean sau friptura crocantă si aromată.
Prima grijă ar fi la carnea de miel. Mielul tânăr, sub 9 săptămâni, are carnea toxică si poate produce multe neplăceri. Asa că, după ce mănânci, fă o pauză de câteva ore sau chiar o zi, timp în care ar fi bine să bei foarte multe lichide.
Beneficii
Iată câteva amănunte mai puţin cunoscute despre beneficiile cărnii de miel, motiv pentru care ar trebui să se regăsească pe masa fiecăruia de Paste.
Conţine fier si zinc - acest tip de carne are valori nutriţionale mari, fiind o sursă usor asimilabilă de fier si zinc. O porţie de carne de miel asigură aproximativ 30% din cantitatea din acest mineral de care are nevoie zilnic o persoană. Zincul este esenţial pentru cresterea oaselor, refacerea si cicatrizarea ţesuturilor si pentru întărirea sistemului imunitar.
Bogată în carnitină - Carnea de miel conţine, de asemenea, un aminoacid esenţial, mai rar întâlnit în alte alimente, care are capacitatea de a-i asigura organismului energia de care are nevoie pentru a funcţiona bine.
Indicată în cura de îngrăsare persoanelor subponderale, cu o constituţie slăbită sau care au pierdut foarte multe kilograme din diverse motive - o boală