Mai multe grupari infractionale din Romania controleaza cersetorii si infractorii care au pus stapanire pe insula spaniola Tenerife. Politia locala a infiintat chiar un departament dedicat acestora.
Autoritatile spaniole sustin ca totul a inceput cand un grup mic de cetateni romani a ajuns in Tenerife, sub pretextul ca vrea sa munceasca. In prezent, au reusit sa detina controlul asupra a aproximativ 200 de cersetori si infractori.
Astfel, bandele infractionale de romani au acaparat strazile din orasele principale ale insulei. Politistii sustin ca acestia sunt autorii celor mai multe furturi si infractiuni cu care se confrunta turistii din capitala insulei, Santa Cruz, se arata intr-un reportaj al publicatiei locale La Opinion de Tenerife.
Cum actioneaza
Liderii acestor grupari organizate inchiriaza camionete de pe teritoriul insulei pentru a lasa cat mai putine urme cu putinta. Isi inchirieaza chiar si locuinte, insa cat mai departe de locurile in care opereaza. Unii dintre sefii bandelor controleaza activitatea cersetorilor din afara insulei, avand acelasi scop: sa nu fie descoperiti.
Odata cazati, infractorii incep sa isi imparta teritoriul unde urmeaza sa isi desfasoare activitatea. Cersetorii sunt urcati in camionete si distribuiti pe tot teritoriul insulei, dar mai ales in capitala Santa Cruz. Acestia se asaza, printre altele, in zonele celor mai populare piscine, care atrag numerosi turisti.
Banda de hoti romani, capturata in Spania
Politistii spanioli au depistat ca mai multi lideri sunt stabiliti in orasul El Medano, de unde isi trimit cersetorii si in alte regiuni ale insulei. La fiecare doua ore, cei care ii supervizeaza pe cersetori colecteaza banii pe care reusesc sa ii stranga.
Cei mai multi cersetori, in portul Santa Cruz
Mai mult, grupurile infract