Mai este o săptămână până la Paște, iar ouăle se vând mai bine ca niciodată. Oul este un aliment extraordinar de benefic, dar se poate transforma foarte repede într-unul foarte periculos pentru sănătate. Așadar, trebuie să ai mare grijă de unde cumperi ouăle, cum le vopsești, cât timp și cum le depozitezi și cum le consumi. Inspectorii sanitar-veterinari, au intensificat controalele în piețe, dar nu te poți baza doar pe acest lucru.
Respectă regulile de mai jos și, cu siguranță, nu vei avea nicio problemă!
Achiziționare
Nu cumpăra ouă sau vopsea de ouă de la marginea străzii. Vopseaua de ouă (chiar și cea din supermarket-uri) conține chimicale din categoria “foarte periculoase pentru organismul uman”
Cumpără ouă de calitatea 0 sau 1
Nu cumpăra ouă care au coaja murdară, crăpată sau spartă
Nu cumpăra ouă care sunt depozitate în aceleași locuri cu alte produse precum carne, lapte, lactate
Nu cumpăra ouă care sunt depozitate la temperaturi mai mari de 14°C
Nu cumpăra ouă care sunt depozitate în spații insalubre
Verifică atent termenul de valabilitate și codul aplicat pe ou
Preparare – Vopsire
Vopsește ouăle în mod natural, cu foi de ceapă roşie, sfeclă roșie, frunze de varză roșie, zmeură, coajă de lămâie sau portocală, turmeric, morcovi, frunze de spanac, pătrunjel
Înainte de a fierbe oul pentru vopsire, ține-l la rece
Spală-te pe mâini înainte de a pune mâna pe ouă
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si 5 factori care cresc nivelul colesterolului
Mai este o săptămână până la Paște, iar ouăle se vând mai bine ca niciodată. Oul este un aliment extraordinar de benefic, dar se poate transforma foarte repede într-unul foarte periculos pentru sănătate. Așadar, trebuie să ai mare grijă de unde cumperi ouăle, cum le