Consilierii locali liberali au întocmit un plan de eficientizare a cheltuielilor făcute de municipalitate. Iulian Mara, care este secretarul Comisiei de Buget Finanţe din cadrul Consiliului Local Braşov, a precizat că una dintre soluţiile pentru a face economii la bugetul local este renegocierea termenelor pentru lucrările de reparaţii la străzi. De obicei, termenele de garanţie date de constructor sunt destul de mici şi expiră atunci când carosabilul se degradează, astfel că reparaţiile se fac tot cu bani de la buget.
„În contractele încheiate de Primărie cu prestatorii de lucrări sunt prevăzute termenele minime, respectiv între 12 şi 24 de luni pentru străzile unde s-au făcut modernizări, adică s-a turnat covor asfaltic, şi între 6 şi 12 luni, pentru lucrările de reparaţii. Vom discuta şi cu constructorii pentru a vedea în ce măsură putem stabili alte termene de garanţie în contractele deja încheiate, cum ar fi cele pentru reparaţii străzi”, a precizat consilierul local. Introducerea unor termene de garanţie mai mari ar duce automat şi la folosirea unor materiale de o mai bună calitate. Pentru repararea străzilor principale şi secundare din oraş, consilierii locali au aprobat pe 2013 un buget mai mic faţă de anul trecut, respectiv de 76,9 milioane de lei, faţă de 95,5 milioane de lei.
Mai închidem robinetul şi la căldură
Totodată, acesta a precizat că o risipă destul de mare se face şi în ceea ce priveşte încălzirea unităţilor şcolare care sunt racordate la Tetkron, mai ales că, uneori, sălile de clasă ajung să se transforme în „saune”, fiindcă nu există nici un instrument de control al temperaturii în şcoli. „Au fost cazuri în care în unele şcoli erau temperaturi şi de peste 25 de grade Celsius, iar căldura a rămas deschisă atât în weekenduri, cât şi pe timp de noapte sau în vacanţe, când nu era activitate, ceea ce automat a fost o risipă, ce a