Administratorul judiciar al clubului Universitatea Cluj a readus în atenţie modelul „socios" şi anunţă că vrea să scoată la vânzare acţiuni pentru suporteri.
Horia Ţiril a declarat în direct la emisiunea "Fără Fileu", de la Realitatea FM, că Universitatea Cluj ar putea scoate la vânzare acţiuni după modelul "socios" şi speră ca în urma acestui demers să se se obţină suma de 5,2 milioane de lei. Administratorul judiciar al clubului "studenţesc" a arătat că acest demers figurează şi în planul de reorganizare depus la instanţă. "Vom scoate acţiuni la vânzare, ele vor putea fi achiziţionate de toţi suporterii clubului. Avem fani minunaţi şi să nu uităm că tot ei au achiziţionat bilete la meciuri pe care le-am jucat cu terenul suspendat. Se vor scoate acţiuni la vânzare, fie 10.000 de acţiuni la preţul de 520 de lei, fie 100.000 de acţiuni în valoare de 52 de lei, rămâne de văzut", a spus Ţiril. Pe de altă parte, reprezentanţii Asociaţiei "Şepcile roşii 1919" au precizat că nu au colaborat cu administratorul judiciar în trasarea acestui proiect şi nici nu susţin o iniţiativă de tip socios. "Vreau să precizez de la bun început că cel puţin pentru acest moment noi nu considerăm viabil un astfel de proiect. Situaţia economică, socială şi sportivă în care se regăseşte România nu cred că ar putea susţine un proiect de tip socios. Nu ştiu cu cine a colaborat domnul Ţiril, dar noi, cei din asociaţie, nu avem nici un amestec. Locul nostru e în tribunele stadionului, iar iniţiativele şi proiectele noastre sunt bine cunoscute", a declarat Bogdan Blaga, vicepreşedintele asociaţiei suporterilor.
Pentru dublarea capitalului social, clubul ar trebui să beneficieze de cel puţin 10.000 de suporteri plătitori în condiţiile în care "U" are puţin peste 1500 de abonamente la partidele din Liga I.
Modelul "socios" a fost adoptat în Spania în 1990, din cauza datoriilor foa