Asta-i o reţetă simplă, de pandişpan cu fructe de pădure. Eu am folosit afine, dar puteţi pune zmeură, mure sau merişoare.
Peste frișcă am mai aruncat niște afine. A fost tare bună!
Am început cu două gălbenuşuri pe care le-am amestecat uşor cu o lingură de ulei.
Am pus şi două linguri de zahăr şi am continuat să amestec până am obţinut o cremă uşor spumoasă.
Am bătut două albuşuri cu o pişcătură de sare şi două linguri de zahăr. Am obţinut o spumă tare. Am amestecat masa de gălbenuş cu două linguri de făină pentru prăjituri. Are suficienţi afânători în ea din fabrică, nu a fost cazul să mai pun praf de copt ori mai ştiu eu ce. Am încorporat spuma în amestec.
Am turnat amestecul într-o formă din silicon. Puteţi folosi o tavă unsă sau, şi mai bine, cu o foaie de copt în ea.
Am tăvălit o mână de afine prin făină.
Le-am presărat peste amestecul din tavă. Am copt pandişpanul 25 de minute la 170 de grade Celsius. Cuptorul era deja cald când am pus tava în el.
După ce s-a răcit pandişpanul, l-am acoperit cu frişcă bătută din smântână dulce.
Am presărat afine peste frişcă. A fost bună tare şi foarte uşoară. Cam atât pentru azi.
Adrese:
www.adihadean.ro
Facebook:https://www.facebook.com/AdiHadean
Twitter:www.twitter.com/adihadean
(Text apărut în "Evenimentul culinar", publicaţie exclusiv print, ce se distribuie lunar împreună cu Evenimentul zilei)