> Adevărul gol-goluţ e, însă, că nici Sf. Gheorghe, în lupta lui cu balaurul biblic, n-ar putea opri prostia omenească! > Poliţiştii reamintesc cetăţenilor să manifeste maximă responsabilitate când sunt subiecţii unor astfel de abordări, să fie reticenţi şi să nu dea curs unor astfel de cereri > În cazul în care întâlnesc astfel de situaţii, cetăţenii sunt rugaţi să le semnaleze de îndată poliţiei prin apelarea SNAU 112 > Se reaminteşte cetăţenilor că plata unor sume de bani către părţile vătămate în cazul săvârşirii unor infracţiuni nu exonerează de răspundere penală pe autorul de infracţiune, astfel de practici fiind doar metode de înşelare a persoanelor şi de realizare a unor venituri injuste
La data de 26.04.2013, Ludmila T., de 58 de ani, domiciliată în oraşul Gura Humorului, a sesizat poliţia despre faptul că persoane necunoscute au înşelat-o cu suma de 4.000 lei.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, pe 25.04.2013, ora 14.14, Ludmila a fost contactată telefonic de un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi fiul ei şi i-ar fi spus că a avut un accident rutier, în urma căruia a fost transportat la spital şi că are... un aparat la gât. Apoi, acesta i-a mai spus că a dat cu maşina peste un copil şi pentru ca familia acestuia să-şi retragă plângerea, trebuie să-i dea 4.000 lei. Motivând că nu prea poate vorbi, tânărul care s-a recomandat a fi fiul ei i-a solicitat să vorbească cu un avocat aflat lângă el. Continuând cu acelaşi scenariu, presupusul avocat i-a întărit femeii convingerea că trebuie să trimită suma de 4.000 lei, pentru ca fiul ei să nu aibă probleme. În acest context, Ludmila a trimis prin curierat suma de 4.000 lei... După trimiterea banilor, presupusul avocat i-a spus persoanei vătămate că a murit copilul accidentat de fiul ei, astfel că va trebui să mai trimită suma de 6.000 lei, pe acelaşi nume.
„Înt