Te confrunţi cu problema sforăitului? Specialiştii spun că această neplăcere nu trebuie ignorată, deoarece poate indica anumite probleme de sănătate. Iată câteva metode pe care le poţi folosi pentru a avea un somn liniştit, atât tu, cât şi cei din jur. Te confrunţi cu problema sforăitului? Specialiştii spun că această neplăcere nu trebuie ignorată, deoarece poate indica anumite probleme de sănătate. Iată câteva metode pe care le poţi folosi pentru a avea un somn liniştit, atât tu, cât şi cei din jur.
Sforăitul apare atunci când aerul inspirat este blocat în timpul somnului din cauza îngustării căilor respiratorii la nivelul nasului, gurii sau gâtului. Acestă problemă nu trebuie ignorată, deoarece în timp poate duce la hipertensiune, boli coronariene ischemice cu posibilitate de infarct şi accident vascular. Cauzele sforăitului pot fi: deviaţia de sept, rinita alergică, diverse tumori benigne sau maligne, polipoza nazală, consumul de alcool sau fumatul. Iată ce trebuie să faci:
- Slăbeşte, deoarece prezenţa grăsimii la nivelul gâtului obstrucţionează căile respiratorii;
- Evită să dormi pe spate, pentru că în această poziţie limba blochează parţial aerul inspirat;
- Nu bea alcool seara şi nu mânca mult. Ultima masă trebuie să fie cu cel puţin 2-3 ore înainte de culcare;
- Evită medicamentele care relaxează muşchii, precum somniferele şi antidepresivele;
- Protejează-te de stresul de peste zi şi dormi în fiecare noapte câte opt ore;
- Foloseşte un umidificator de cameră.
Inhalaţii cu ceai de salvie
- Bea ceai de urzică. Proprietăţile anti-alergice ale ceaiului de urzică pot oferi ajutor împotriva sforăitului cauzat de alergii. Se amestecă o lingură de frunze de urzică deshidratate într-o ceaşcă cu apă clocotită şi se lasă acoperită timp de cinci minute.
- Bea până la trei ceşti pe zi, inclusiv una chiar înainte de a mer