Ieri, pe esplanada Casei de Cultură a fost deschis Târgul “Produs în Bucovina”, manifestare ce se circumscrie programului „Paştele în Bucovina”. Până sâmbătă, 4 mai, sucevenii sunt aşteptaţi la standurile pregătite cu migală şi doldora de produse tradiţionale, pentru a cumpăra alimente proaspete, direct din gospodăriile şi fabricile expozanţilor.
Comercianţii le-au pregătit vizitatorilor specialităţi tradiţionale, preparate din carne, brânzeturi, afinată, zmeurată, numeroase sortimente de vin, prăjituri, cozonaci, suc de mere, fructe şi legume. Pe lângă produsele tradiţionale zonei noastre, la târg au fost prezente şi plăcinte ardeleneşti şi cozonaci secuieşti.
Ca la orice eveniment de acest gen, nu au lipsit produsele din carne de porc, vită, oaie, standurile cu mezelurile şi preparatele ţărăneşti fiind cele mai numeroase. Sucevenii s-au putut îndrepta către cabanoşii, cârnăciorii, costiţa afumată tradiţional, şunca presată, şunculiţa ţărănească sau toba, muşchii împletiţi, slănina afumată, şoricii, jambonul tradiţional, pastrama de vită sau cea de oaie.
Sucevenii au putut gusta şi din produsele lactate propuse de către expozanţi, precum caşcaval împletit, brânza de burduf, telemea, unt, preparate după reţete autentice.
De la standurile cu produse nu au lipsit produsele specifice Sărbătorilor Pascale precum cozonaci, păsca cu smântână, cu brânză sau cu ciocolată, după preferinţele fiecăruia, acestea putând fi achiziţionate cu 30 de lei pe kilogram.
Program artistic pentru vizitatori
Vizitatorii târgului au avut prilejul de a participa la Concertul coral de Florii, organizat de Centrului Cultural Bucovina.
Potrivit lui Petre Horvat, directorul Centrului, „programul artistic a debutat cu