Procesul dintre familia cântăreţului Michael Jackson şi compania AEG Live, pe care mama şi copiii artistului o consideră vinovată de moartea "regelui muzicii pop", debutează luni la Los Angeles, după trei săptămâni în care justiţia americană a ales membrii juriului.
Curtea Superioară din Los Angeles a încheiat, pe 23 aprilie, procesul de alegere a celor 12 membri ai juriului - şase femei şi şase bărbaţi - şi pe eventualii înlocuitori ai acestora şi a acordat câteva zile de repaus celor două părţi, înainte de debutul acestui proces, care va dura aproximativ trei luni.
Plângerea oficială a fost depusă în justiţie de Katherine Jackson, în vârstă de 82 de ani, şi de copiii cântăreţului american, decedat pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care starul îl folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului său, Conrad Murray.
Reclamanţii consideră că AEG Live, compania organizatoare a celor 50 de concerte pe care Michael Jackson urma să le susţină la Londra, începând din iulie 2009, a dat dovadă de neglijenţă atunci când l-a angajat pe Conrad Murray pentru a veghea asupra stării de sănătate a artistului.
Katherine Jackson afirmă, în plus, că AEG Live a pus prea multă presiune asupra fiului ei, contribuind la ruinarea stării fizice şi mintale a acestuia.
Familia Jackson solicită de la această companie daune de 40 miliarde de dolari, reprezentând veniturile pe care starul american le-ar fi obţinut dacă ar mai fi în viaţă.
Reprezentanţii AEG Live spun că această sumă este "absurdă", întrucât cariera cântăreţului se afla în declin, în special din cauza problemelor acestuia cu justiţia şi a exilului autoimpus în Orientul Mijlociu.
Procesul dintre familia cântăreţului Michael Jackson şi compania AEG Live, pe care mama şi copiii artistului o consideră vinovată de moartea