Reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe au înlocuit, luni, tăbliţele cu denumirea instituţiei aflate pe sediul clădirii, astfel încât mai întâi apare inscripţia în limba română, iar apoi cea în maghiară, fiind pusă astfel în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov.
Tăbliţele cu denumirea Primăriei Sfântu Gheorghe au fost înlocuite luni, astfel că mai întâi apare inscripţia în limba română, apoi cea în maghiară, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Braşov.
Primarul Antal Arpad a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că el, fiind democrat, respectă sentinţele instanţelor şi astfel au fost înlocuite tăbliţele de pe clădirea Primăriei.
"Deci, ca primar, trebuie să respect o sentinţă definitivă şi irevocabilă", a spus el.
Antal a afirmat că va semnala Serviciului de asistenţă juridică pentru minorităţi "Mikó Imre" din cadrul UDMR faptul că, în timp ce autorităţile statului şi instituţiile deconcentrate nu respectă prevederile legale privind folosirea limbii maghiare, Primăria Sfântu Gheorghe este obligată de instanţă să înlocuiască anumite tăbliţe.
"Nu avem alternativă, vom înlocui toate tăbliţele, conform sentinţei definitive şi irevocabile. Am început acum deoarece mai întâi a trebuit să adoptăm bugetul", a spus el.
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe este obligat, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov, să asigure inscripţionarea oricărei denumiri sau informaţii publice mai întâi în limba română, apoi în maghiară.
Curtea de Apel Braşov a dat câştig de cauză Prefecturii Covasna, care îl dăduse în judecată pe primarul din Sfântu Gheorghe, cerându-i să folosească în toate inscripţiile publice mai întâi limba română, apoi cea maghiară.
Prin această sentinţă, instanţa îl obligă pe primarul din Sfântu Gheorghe să înlocuiască indicatoarele informative tril